Régóta szeretnék egy kicsit többet beszélni nektek arról hogy miért is szajkózom az izom építést, meg fehérje fontosságát ebben az életkorban, és nem a fogyókúrát ( erről majd egy másik posztban) hanem a tudatos táplálkozást☝️

Biztos hogy mindannyian vágyunk olyan idős(ebb) korra, ( bár még messze van 😂) ahol nem okoz gondot a lépcsőzés, a mozgás , az aktív élet – és szeretnénk egészségesek, fittek, karcsúak is maradni…
❗️ Ennek most tudod megteremteni az alapjait ❗️
Sajnos a 40. életévünk után
az izomvesztés problémája megjelenik és érzékelhetővé válik.
Te is találkozhattál már ezzel, ha pl. hosszabban kihagytad a sportot az izomerőd lecsökkent ! ( pl szülés után én aki full erőben voltam, nem bírtam megcsinalni 2 fekvő támaszt 😅)
Kísérlettel igazolták: ha 2 hétre rögzítenek egy végtagot, annak az izomereje min.20%-kal lecsökken, és több héten át tartó edzéssel sem hozható vissza teljes egészében.

Mit akarok ezzel mondani ?!
Nem azzal van gond, ha kimarad 1-1 edzés, hanem ha NEM MOZGUNK , NEM TORNÁZUNK semmit, hosszú ideig. Annak sincs sok értelme ha egyik bele bele kapsz valamibe , csinálod egy darabig, utána megint nem csinálsz semmit, ha egyik hónapban sportolgatunk – a másikban nem. Az izomzat nem tartható így fent, a testösszetételed is romlik. De akkor is “elfogy “ az izom ha túl sokat és rosszul fogyókúrázol❗️( erről később )

Ha csökken az izom tömeged, kevesebb kajától is jobban fogsz hízni. Csökkenő izom tömeg , csökkenő fittségi állapot, csökkenő fittségi állapot= életminőség romlás, mobilitás csökkenés, egyensúly problémák !
EZT AKAROD? Ha igen akkor nincs semmi teendőd, szó szerint !

☝️De az hogy nyugdíjaskorodban mennyire leszel fitt, azt már most meg tudod alapozni. Ugyanis az izomvesztés ellen elkezdhetsz már most dolgozni mielőtt késő lesz, így az egész folyamatot jelentősen lelassíthatod! Lassíthatod az öregedés folyamatát !

Mit kell tenned ??
– napi rendszerességű mozgás, torna !
– elegendő fehérje bevitel
-megfelelőtáplálék kiegészítők ( erről később )

A heti 4-5 edzés/ torna (ebből min.3 kifejezetten erősítés!) Lehet első blikkre megerőltetőnek tűnik (de ebből 20-30 perc is elég lehet, ha elég intenzív)
A Fitt&Karcsú kurzusom pont ennek megfelelően lett kidolgozva, napi 25-35 perc mozgás, torna főleg saját testsúlyos edzésekkel, kezdőként is belevághatsz a saját anti – aging programodba😅❤️
⤵️
FITT&KARCSÚ 40+